Uppgift v.20: Mötesplatser

Uppgift till Nätkulturer-kursen vid Uppsala Universitet.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Reflektion: Adobe Connect

I fredags redovisade vi våra medievanor-uppgifter i Adobe Connect. Och visst har vi rört oss i programmet förut, vi känner till funktionerna och så men det var först nu som vi redovisade i programmet. Det var en annorlunda upplevelse, det blir inte som att lyssna och se på en vanlig redovisning i ett klassrum, utan här gäller det att hänga med mer då du bara har orden att gå efter och inget kroppspråk. Så Adobe Connect tar bort ett viktigt kommunikationsverktyg, därför är det dubbelt så viktigt att man har bilder i sin powerpoint som förstärker det man säger. Vilket är bra för att man lär sig då använda ett nytt kommunikationsverktyg.

Det kändes även väldigt konstigt att redovisa, man är van med att kunna läsa av åhörarna, se dem nicka och använda kroppspråk i diskussioner t.ex. Men nu var det som att man körde sin redovisning själv och efter några minuter började man undra om folk faktiskt hade lyssnat.

Tills nästa gång kursen ges så tror jag att de skulle vara bra om man lägger lite extra fokus på att eleverna ska förbereda bra diskussionsfrågor och fungera som någon form av moderator och se till att alla får tala. Jag vill det här främst eftersom det var diskussionerna som gav mest. Att en del diskussioner dog lite snabbt kan ju även bero på att vi redovisade åtta på morgonen och att alla, inklusive mig själv, inte riktigt var vakna, men när vi väl kom igång och började snacka så gav det lika mycket som själva undersökningarna.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



RSS 2.0