Bildanalys


Jag ser 15-16 personer varav två kvinnor, klädda i skjortor och kostymer, 5 datorer, 2 kaffemuggar, som står på ett stort snidat och lackat träbord tillsammans med några papper med bilder och ett par glasögon. Mannen som sitter ner vid bordets kortsida och tittar ner i sin dator har medaljer på bröstet, troligtvis en högt rankad militär, kanske t.o.m. general. Mannen direkt till höger om han har ett gult nyckelband runt halsen och något i vänster bröstficka, kan vara ett papper. 4 av personerna har kavajer, varav den ena är kvinnan längst ner till höger som håller handen framför sin mun. Hon håller även i en vit pärm, ett svart litet skrivblock och en blå penna.
Strax till höger om mitten, bakom mannen i den blå skjortan, finns ett cirkulärt emblem/sigill som är gult och blått med stjärnor – den amerikanska presidentens sigill. Dörren bak till höger är också i trä, likt bordet tillsammans med panelerna som sitter på de vit-gråa väggarna.
Den oroliga kvinnan med handen för munnen, som vi hädan efter kan kalla Hillary Clinton och de andra männens korsade armar talar för en väldigt allvarlig stämning i rummet. Troligtvis ligger det här rummet i Vita Huset eller pentagon, då både Barack Obama (mannen nere i rummets vänstra hörn) samt Joe Biden (strax till vänster om Barack Obama) är närvarande. Samt att den amerikanska presidentens sigill ses i mitten av bilden, bakom den tunnhårige mannen med korsade armar.
Bilden verkar vara tagen mitt under ett allvarlig skede i en militär operationen då generalen är den som sitter och styr vid datorn medan de andra i rummet fokuserar blicken på en stor skärm. Jag har för mig att det var operationen då de skulle döda Usama Bin Laden.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0