Blogemup.se

Blogemup.se startades 2009 av några av Sveriges, i mitt tycke, bästa speljournalister: Jimmy Håkansson, Carl-Johan Johansson och Michael Gill. De var trötta på att skriva under restriktioner som redaktioner kan ha och ville skriva friare spel, skriva sina egna regler. De hade uppdrag och det var att få folk att sluta se spel som ett simpelt nöje och en barnlek och ville att spel skulle ses som en lika stor konstform som t.ex. film. De ville att fler än dem själva skulle se spel som en kultur.
Det är ingen vanlig recenserande spelblogg som säger: ”det här spelet är bra/dåligt”, utan bloggen reflekterar mer över spelens innebörd och hur det påverkar spelmediet som kulturform.
Behandlingen av det svenska språket är mästerligt och kniven-mot-strupen-skarpt. Det är tre kreativa skribenter ständigt utmanar varandra om vem som kan göra djupast research, djupaste analyser, skickligaste liknelserna. Det är en ständig tävling inom teamet om som kan vara Sveriges främsta förespråkare för spel som en accepterad kulturform. Inläggen tar därför en väldigt seriös ton och det är inte sällan de blir långa inlägg som ibland känns som en evighet då man läser den på internet där man främst vill ha korta mer sammanfattande texter.
Då bloggen är så seriös kan det vara svårt för utomstående att faktiskt orka ta sig tid att läsa den, målgruppen är därför främst spelare som gärna ser spel som en accepterad spelform. Hardcore-speljournalistik kan man kalla det för.
Inläggen är mer än ofta långa, vilket kan vara jobbigt när man läser på en datorskärm, därför är deras typografi väldigt behaglig vilket gör texten väldigt lättläslig, bra storlek och bra radavstånd. Inläggen är alltid fyllda av bilder också för att bryta upp mot allt för stora textblock.


Bloggen ligger centrerad på webbsidan, fyllt med ett rikt artikelarkiv som både syns högst upp och i menyn till höger. Toppmenyn på sidan finns det tips på fem artiklar i form av bilder från artiklarna samt en kort bildtext som sammanfattar artiklarna. I övrigt är bloggdesignen sparsmakad, inga visuella element tar över huvudrollen från texten som står i rampljuset.



Håll blicken kvar i skyn // David R.



Kommentarer
Postat av: Lars W

Hej!

Kul att du redan satt din prägel på bloggen med egen bakgrund och rikt illustrerade inlägg. Mycket snyggt!

Spelbloggen ovan har verkligen ringat in sin målgrupp och arbetar mot den med såväl texter som grafik.Som du beskriver får ju de fem artiklarna med bilder utrymme och känns viktiga.

2012-01-23 @ 14:55:30
Postat av: Sam Ashkan

Snyggt jobbat! Fint att du tog med en bra bild också.

2012-01-23 @ 15:51:16
URL: http://mediepedagogik.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0