Sugoi.se

Sugoi.se är blogg som uteslutande fokuserar på spelkonst, eller ”spelrelaterad visuell kreativitet” som skribenten Linus Josephsson själv beskriver bloggen. Den innehåller ett brett spann av spelrelaterad konst, från simpla pixelbilder av gamla 8- och 16-bit spel till banbrytande 3D-konst.
Bloggen uppdateras med nya konstverk 3-4 gånger i veckan. Linus Josephsson är inte någon konstkritiker som sitter och bedömer de olika verken utan verkar mer som en kanal för spelkonst för att läsarnas syn på begreppet ”spelrelaterad konst” ska breddas.

Jag ska inte skriva att språk inte finns där, det gör det men då bloggen handlar om konst är det främst bilderna som får tala för bloggen i harmoni med korta bildtexter för att berätta om konstnären bakom verket. Längre texter förekommer med jämna mellanrum när bloggen fördjupar sig och gör ett konstnärsporträtt, skriver om hur konstnären startade, vad den har jobbat med tidigare och beskriver konstnärens artistiska stil.
I målgruppen ingår främst spelintresserade och personer som gillar digital konst.
Linus Josephsson jobbar även som grafisk formgivare och har designat bloggen själv med sparsmakade och matta färger: orange och lila, samt den lite starkare färgen ljusblå för att bryta upp.


Det är orange färg i bakgrunden på rubrikerna, medan det är lila färg på huvudmenyn och ljusblå på knapparna: ”Nästa sida” och ”Kommentera”. Var färg har sin funktion och det går att navigera genom att gå efter färgerna.
Orange och lila återfinns i bloggens header tillsammans med svarta skuggor som målar upp ett pixelmäktigt bergslandskap som skulle ha kunnat vara en bakgrund till ett 8-bitars actionäventyrs-spel på 80-talet. Längst ner på sidan ser vi vattnet från det första Super Mario Bros. Med tillhörande fiskar och bläckfiskar, precis som en hommage till det spelet som inledde ett helt nytt kapitel i spelhistorien och är troligtvis en av anledningarna till att vi idag har bloggar som specialiserar sig på spelrelaterad visuell kreativitet.




Håll blicken kvar i skyn // David R.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0