Man on the Moon . . .



R.E.M - Man on the Moon

Har älskat den här låten sen i somras, fast jag hörde den för första gången för flera år sedan.
Jag gillar verkligen
R.E.M, de har alltid gjort sin egen grej, ren rockmusik med Michael Stipes snärtiga röst.
Jag gillar Chris Martins inhopp på sången i den här låten, kanske inte hans bästa framträdande någonsin, men alla verkar glada ändå.
Jag vet inte om det här var före eller efter Coldplays spelning på tv-showen Austin City Limits där just Michael Stipe joinade dem på scen och körde R.E.M's "Nightswimming" och en cover på Joseph Arthurs In The Sun. Fantastiska låtar båda två.



Dagarna i Uppsala var grymt sköna! Spelade Fifa med Philips kurskompisar, jag och Martin var ostoppbara fram tills de andra satte ihop ett all star-lag. Då blev vi ganska ägda, men kul var det.
En annan sak som de höll på med där i
Uppsala var Paradise Hotel-kvällar, det var något nytt för mig. Aldrig sett på det och kommer nog inte att fortsätta att se på det heller. Men det hände en hel del sköna saker som man kunde skratta åt där på det där hotellet.


(bild tagen från http://elmerscorner.blogspot.com/2008/05/urmas-plant.html)
I tisdags kväll, eller natt kan man lika gärna säga, såg jag Urmas Plant. Mitt favoritband från Gotland.
Första gången jag såg dem live dock och dem gjorde mig inte besviken, fullt ös genom hela spelningen och dem var grymt tighta genom hela. Ser fram emot att se dem fler gånger. Kanske i slutet av mars, hemma på Gotland. Hemmaplan alltså.

Spelningen var på Harry B James i Stockholm. Underbart ställe! Där ska vi efterfesta efter AC/DC som vi ska se den 3:e juni. Det ska bli enormt! Hoppas att det blir större än förra gången jag såg dem.

Ska även tilläggas att det var värsta klass-återträffen på Harry B James. Förutom Marcus som spelar i bandet så var även Jimpa där, alltid lika kul att träffa han. Även Lindhen, Purre, Gårdinger d.y. och Alex var där, fantastiskt kul att träffa dem igen.
Har verkligen saknat min gymnasieklass. Hoppas på en större reunion inom en snar framtid.
Kanske blir det så att vi genomför vår masterplan och åker runt med en traktor och vagn på 91:ornas student nu i sommar. Den som lever får se.



Det var riktigt inspirerande att se på live-musik, jag blev grymt taggad på att spela gitarr. Synd bara att min älskade Mary fortfarande är trasig. Ska förhoppningsvis lämna in henne på rehab nästa helg.

Och idag köpte jag en ny gitarr. En Fender.



Var sugen på att köpa henne redan i somras, men jag väntade. Mary sjöng ju fortfarande felfritt med sin vackra klang. Men idag gjorde jag slag i saken och införskaffade den här pärlan. Hon kommer nästa vecka någon gång.
Förhoppningsvis dör jag inte av spellust tills dess. Är så grymt sugen på att bara sätta mig ner med en gitarr och skriva låtar. Det är verkligen terapi. Jävlar vad bra det kändes att skriva färdigt en låt. Ser fram emot många sådana stunder framöver. Det var som jag sa till Mimmi häromdagen: "Mitt dröm yrke är musiker."
Nu är det tveksamt om jag någonsin kommer att nå dit, men att bara få spela något man själv har skrivit med eller utan åhörare är en av de bästa känslorna som finns.

Nu vet jag inte om jag har skrivit det här förut. Men jag jobbar i alla fall på en alla hjärtans dag låt. Förhoppningsvis kan jag spela in den och lägga ut den här på bloggen tills den 14:e februari. Det skulle vara kul. Men jag vet inte om jag vågar eller om jag ens har det som krävs. Vi får se.




"If you believed they put a man on the moon, man on the moon!
If you believe there's nothing up my sleeve, then nothing is cool."
R.E.M - Man On The Moon









Like a scene from all those movies . . .




Kärlek & Respekt // David R.





Forget About What I Said !

The Killers - Forget About What I Said

En av de skönaste låtarna från det senaste Killers-albumet Day & Age.
I början så tyckte jag inte alls om Day & Age, eller rättare sagt så tyckte jag inte att det var lika bra som deras tidigare album. Men det har växt på mig och idag kan jag till och med argumentera för att det är deras bästa album. Fast nu börjar bli osäker på det jag skriver. Sam's Town är ju förbannat bra och innehåller två av mina absoluta favoritlåtar av The Killers: When You Were Young och This River Is Wild.
When You Were Young är till och med en av decenniets bästa låtar.
.
Jag kommer ihåg första gången jag hörde på dem, eller jag hade hört Somebody Told Me och When You Were Young innan, men då lyssnade jag bara med ena örat, så den första låten jag verkligen lyssnade på var
Read My Mind , fucking great. Det var någon morgon innan jag skulle iväg till skolan då jag såg videon till den på antingen Mtv eller Ztv. Det var i en period i mitt liv då jag var lite smått förälskad i allt som hade med Japan att göra (är nog fortfarande det). Så det var inte så konstigt att jag älskade videon som då var inspelad på plats i Japan. Jag minns att jag tyckte att Brandon var förbannat välklädd:
.
.
och att jag älskade den där gröna killen:
.
.

.
Elton Johns album Madman Across The Water är ett av de bästa albumen jag hört någonsin. Han är en fantastisk pianist och en minst lika fantastisk låt skrivare och kompositör.
Jag älskar hans röst och älskar hans musik.
Med Madman Across The Water gör han allt rätt. Skivan inleds med hans kanske bästa låt: Tiny Dancer som jag har älskat sen första gången jag hörde den. Skivan fortsätter sen i samma stil med låtarna Levon och Razorface innan han bränner av titelspåret: Madman Across The Water som börjar med ett skönt gitarriff innan Elton John tar över showen. Sen kommer den episka historien om indianer som passande nog heter Indian Sunset. Jag hörde den för första gången i förrgår då jag äntligen tog reda på vilken Elton John-låt det var som var samplad i Tupac - Ghetto Gospel, även den låten är otroligt bra. Jag hade väntat mig en minst lika bra Elton John-låt och det fick jag verkligen. Den var så vacker att mina ögon blev glansiga. Hans röst kan verkligen beröra och historien är nog en av de vackraste som någonsin har framförts i musik.
"And the red sun sinks at last, into the hills of gold..."



Efter den maffiga uppvisningen kommer den svängiga och rockiga Holiday Inn som verkligen lyfter i refrängen.
Tempot dras sen ner lite med låten Rotten Peaches där Elton John ackompanjeras av en skönsjungande kör.
Låten avslutas sen storskaligt med en massa "Lalalala" från både Elton John och kören. Vackert. Sen kommer låten All The Nasties där han ackompanjeras av en riktigt stark kyrkokör avslutningen här är om möjligt maffigare än på låten innan. Skivan avslutas med låten Goodbye, riktigt passande, låten är bara 1.48 lång dock så är den väldigt lugn så den känns mycket längre. Personligen så tycker jag att vi borde ha fått något med lite mer fart i på slutet för att verkligen rama in skivan. Men låten fyller sin funktion. Hej då Elton John.
Nu har jag inte tänkt att börja skriva en massa reviews på en massa skivor i den här bloggen, finns många andra bra bloggar som gör det. Ville bara ge min personliga syn på ett av mina favoritalbum genom tiderna.
Jag är lite arg för att jag inte har lyssnat igenom det här albumet tidigare, jag visste ju att Tiny Dancer var med och med en sån låt kan inget album vara dåligt. Är glad över att jag äntligen har hört det, det kommer att rulla om och om igen och igen.
.

.

Musiken är lika bra idag som den var 1971, det är verkligen vad man kallar för tidlös musik.
.

.
Idag fick jag en försenad julklapp, fast en julklapp kan man egentligen aldrig få försent.
Jag fick boken AC/DC: Maximal Rock & Roll av en av mina absolut närmaste vänner Matilda. Jag tackar dig enormt för den här boken, ser verkligen fram emot att börja läsa den. Tack, Tack, Tack.
.
.
.
.
"All of the stars are whandering around tonight,
we used to try them on.
And sometimes I hear you,
the galaxy sings your song.
And tonight I sing along.
"
The Killers - Forget About What I Said









If You Believe . . .




Kärlek & Respekt // David R.




Hugger i Sten . . .

Lars Winnerbäck - Hugger i Sten

En riktigt bra Lars Winnerbäck-låt, eller finns det någon dålig låt med han?
Det ända konstiga med låten är en av dom första raderna i första versen:
"Och suga liv ur din halspulsåder"
Är han vampyr eller vad är det frågan om?
Förutom det så är det en av mina absolut favoritlåtar med Lasse.
Hoppas fortfarande på att få se han live någon gång snart.

Det är roligt att fixa en hemsida åt min fars företag tillsammans med min grupp.
Igår skrev jag klart en artikel som ska finnas på företagets Historia-sida.
Företaget är ett familjeföretag grundat av min farfar för ganska exakt 50 år sen,
så att skriva den texten var både roligt och lite jobbigt.
Jag skrev ibland med tårar i ögonen, det är en fin historia.
Det var fint att se hur mycket min farfar hann med under sin livstid.
Det var fint att se hur min far gick i min farfars fotspår när han tog över företaget i mitten
90-talet efter det att min farfar gick bort.



Där är farfar-gubben himself.
Lite av en stilikon, läste att Burberry har börjat sälja sådana där förkläden.
Och flanellskjortan behöver ju ingen närmare introduktion.
Mimmi, det är här ifrån min kärlek till flanell-skjortor kommer.
Fiskarhatten som han bär på den här bilden byttes bara något år senare
ut mot den klassiska Bertil Norrby-kepsen.


Snart får jag lite ledigt från skolan, ska bli grymt skönt!
Borde vara standard att man har en veckas ledigt mellan varje kurs.
Så att man kan vila upp sig. Ni vet, man har blivit äldre, kroppen klarar inte av lika mycket längre.
Det går utför, man befinner sig i nedförsbacken.
Att fånga dagen och att leva livet blir viktigare för varje dag som går.




"Och Nordsjön är väl stilla och kall så här års innan våren sätter av igen..."
Lars Winnerbäck - Hugger i Sten









We used to tear it down, but now we just exist . . .




Kärlek & Respekt // David R.






Broken Radio . . .


Jesse Malin ft. Bruce Springsteen - Broken Radio

Jesse Malin är riktigt bra. Har lyssnat på han in något år nu, han är en fantastisk singer/songwriter.
Han tillhör den där skaran av nya amerikanska songwriters som håller det rent och fint, håller det klassiskt helt enkelt. Ryan Adams är en i den skaran också. Och Bruce Springsteen är väl lite av
The Grand daddy of them all.

Fan, fan, fan, strängstallet på min gitarr har slitits sönder och idag så lyckades jag att fixa ett nytt efter ungefär en halvtimme i min lokala musikbutik, dock så var jag tvungen att fila till det själv.
I alla fall så lyckas jag med att fixa dit det, men sen när jag ska sätta strängar på och stämma gitarren så brister den lilla e-strängen, den enda strängen som jag inte har någon reserv till.
Så jag kan ändå inte spela.
Varför ska det krångla för? Jag vill bara kunna plocka upp gitarren och börja spela, kan bli sittandes i någon timme utan att jag ens tänker på det.
Jag saknar det.
Nu ska jag beställa en billig reservgitarr och en keyboard, hoppas på att jag kan lära mig spela något också.
Vi får väl se hur det går.


Och blogg.se krånglar också, texten skjuts ihop efter att man har sparat ett utkast eller publicerat ett inlägg.
Det är lite störande. Men det får väl gå.
Vad jag låter sur idag, trots att jag inte är det. Blir bara lite uppgiven när grejer krånglar.
Jag måste sluta whinea.
En positiv nyhet är i alla fall att jag har vänt tillbaka dygnet, ni vet att det ballar ur när man har lov. Så även för mig.

Men nu somnade jag vid tolv igår efter ett samtal med Mimmi och så vaknade jag vid 9.
9 timmars sömn, det är inte dåligt, lite för mycket för mig dock, jag översov, har gått och varit lite småtrött hela dagen, men jag lyckades att  fånga den. Tack och lov.

Hoppas att det gick bra för dig idag Amanda.
"The angels love you more than you know,
raised on robbery and rock'n roll,
Moving to the Motor City soul
She takes hold
On the radio
"
Jesse Malin ft. Bruce Springsteen - Broken Radio
Jag tror att jag sakta börjar se en kontur . . .



Kärlek & Respekt // David R.

I and Love and You . . .


The Avett Brothers - w.youtube.com/watch?v=KDYq8-3wta0" target="_blank"> I and Love and You

Den här låten är så vacker och som dom flesta vackra låtarna så handlar den här om kärlek.
För mig handlar den om Burgsvik, mitt hem, min ögonsten, mitt Shangri-La.
Jag gillar enkla låtar som den här, några fina grundackord som spelas på ett piano + lite trummor och lite harmonies (eller vad det nu heter).

Det här soundet är något jag försöker sträva mot.
Ren folkmusik med inslag av lite rock och djupa texter.
Framförd med en mild röst.

 


 

Jullovet beskriver man bäst med ett ord: Underbart.
Varenda dag var minnesvärd och jag hade en riktigt bra tid nere på ön.
Jag tror att jag har världens bästa vänner.

Nu är jag dock tillbaka i Karlstad, känns ändå ganska bra trots att tiden sprang förbi mig nere på Gotland, det fanns så mycket mer jag ville göra.
Det kändes nästan lite som Broder Daniel låten "No Time For Us" de sista dagarna, jag var lite nere och ledsen i slutet på vistelsen för snart skulle lovet ta slut.
Men som sagt det känns okey att vara tillbaka. Tillbaka till plugget. Tillbaka till vardagen.
Men det är inte utan att jag ifrågasätter min tid här i Karlstad och den tiden jag har kvar.
Var det verkligen rätt? Var det det här jag ville bli när jag blir stor?
Jag trodde att alla sådana frågor skulle lösa sig av sig själva när man väl hade kommit igång med plugget inför den riktiga vuxenvärlden.
Men frågorna kvarstår än. Och jag börjar att undra om frågorna ändå inte har blivit fler.
Jag antar att frågorna alltid kommer att finnas där tills den dagen då man har blivit helt säker på vad det är som man vill göra.
Troligtvis är jag fortfarande den osäkra pojken som lämnade Gotland 18 år gammal på väg mot en stad han egentligen inte visste något om. Till den stad som skulle bli hans hem i en tid framöver. 
En tid som än idag inte är bestämd.
En tid som för ena stunden verkar kort, men för andra stunden verkar oändlig.

 

Broder Daniel - No Time For Us



Snart är jag klar med webbdesignkursen, tenta imorgon (fredag) och redovisning på tisdag.
Sen efter det väntar en veckas ledigt. Troligtvis och förhoppningsvis så kommer nästan hela den veckan att tillbringas i Uppsala med Martin, Philip och Isaac. Can't wait!
Alltid skönt att hälsa på dom.
Förhoppningsvis så kan jag också få se Urmas Plant live i Stockholm om 2 veckor, det skulle vara grymt.
Har gillat deras musik sen första gången jag hörde "Another Lonely Morning" och sångarens egna och fantastiska
"Lay Me Down On The Riverside"
Dom har en ny låt ute på sin Myspace "Be There For Me Or..."
-en riktigt skön och lugn låt och framför allt så är den förbannat bra.



"When at first I learned to speak,
I used all my words to fight,
With him and her and you and me.
Oh but its just a waste of time.
Yeah its such a waste of time
."
The Avett Brothers - I and Love and You









Moving to the Motor City soul




Kärlek & Respekt // David R.





RSS 2.0