River en vacker dröm . . .


Kul att höra att Håkan Hellström är tillbaka. Jag lyssnade väldigt mycket på killen i somras medan jag ramlade ner.
Jag är väldigt sugen på att dra till Göteborg i oktober och se han. Dyrt nu i efterhand. Hade verkligen ingen koll på biljettsläppet. Ångrar det nu. Jag vill höra magin, se sjömanskostymerna, se Daniel Gilbert röka precis som i somras på Way Out West, precis som i början på 00-talet. Aftonbladets recensent verkade vara helt lyrisk. Skrev direkt från hjärtat, det var en fantastisk artikel.


"Om du älskar mig kommer jag lämna dig
och om du lämnar mig kommer jag älska dig"




Håll blicken kvar i skyn // David R.



I skydd av mörkret . . .

Det har varit några vilda veckor nu. Först Uppsala, sen Härnösand. Vart livets vindar för mig till härnäst vet nog bara ödet.
Jag är trött. Så oerhört trött. Det har varit en hård sommar, vi överlevde, men vi fick aldrig någon chans att vila ut. Nu är jag tillbaka här i Karlstad bland tentor, poänger och mediokra resultat. Verkligen mediokra resultat. Det kommer inte att bli något försvarstal. Kanske inte heller något gnäll. Men jag måste få ur mig allt.

Jag har vetat att jag har velat bli en skrivande journalist sedan 2007 då jag upptäckte denna fantastiska och klassiska uttrycks form. Nu när jag äntligen får chansen att fokusera på skrivande journalistik så fuckar jag upp.
Underkänd på min första uppgift och enda feedbacken jag fick var att jag hade slarvat. Inget var bra. En väckarklocka om något. Jag hade fuckat upp meningar hit och tempus dit. Mina brister kommer äntligen ifatt mig och nu måste jag ta itu med dem. Kan inte blunda längre.

Jag vet inte vad jag gör för fel, min vänliga svenskalärare på gymnasiet gillade mitt sätt att skriva. Lite drömskt och vilset sådär. Det behövde inte alltid ha varit bra formulerat och något underverk grammatiskt, men historien nådde fram. Pluralism tror jag att jag ska börja kalla det. Jag var inte bra, men jag skrev på mitt sätt. Mitt sätt. Mitt sätt.

Nu har jag börjat tvivla på mig själv. Vågar knappt skriva ett ord längre utan att dubbelkolla det med en ordbok. Jag har gått vilse bland alla reglerna. Jag har som sagt börjat tvivla på mig själv, det var det sista jag behövde. Jävla "sen natt"-blogginlägg. Bittert låter det, fast jag är ganska glad ändå. Jag har ett bra liv, fantastiska vänner, fina upplevelser. Så det som tynger mig nu kommer bara att tynga mig inatt, sen kommer jag vakna, skaka av mig det och fortsätta kämpa som den drömmaren från landet jag är. Elden börjar falna men den glöder fortfarande.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Åh Uppsala !

Överlevde den första skolveckan. Det var inga problem, hade ju knappt några lektioner.
Nu är helgen här i alla fall och Uppsala väntar på mig, det är där vi ska tillbringa helgen och försöka leva med våra fattiga studentliv i Itakes och bröderna Nyqvists trea även Rock and Roll-stjärnan Richard ska dit. Ryktena florerar i alla fall. Det blir väl inte mycket cig's and alcohol men vi får helt enkelt Roll with it.
-Så där låter det alltid när jag och Richard snackar. Oasis-referenserna haglar tätt, inget för en nybörjare.
Vet inte om det blir tre eller fyra dagar, det får tiden utvisa. Just nu lever jag livet i en kappsäck.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Barn av Sommarnatten . . .

"Vi var barn av sommarnatt" sjunger Plura i låten med samma titel som det här blogginlägget. Fantastisk låt, en av många fantastiska låtar från Eldkvarn som har varit soundtracket till min sommar. Det peakade den 21 juli när jag fick se dem live på Warfsholmens scen, omgivna av havet och ljuset från solnedgången gjorde kvällen oförglömlig.

Och ett barn av sommarnatten var jag verkligen i somras. Många sena nätter. Både på gott och ont, fast inte så mycket ont. Man måste ju passa på att leva medan man kan. Man kommer in i något högt sommar-tempo när man blandar jobb med fest, slit med kärlek och tidiga morgnar med sena nätter. Ni förstår.

Som vanligt så blåste sommaren förbi för snabbt, det var så mycket mer jag ville göra. Jag intalade mig själv att jag hade tid och visst fanns det tid, det var bara svårt att få till det. Men man lever och man lär. Så när sommaren kommer nästa gång ska jag försöka igen och banne mig lyckas!




Håll blicken kvar i skyn // David R.



RSS 2.0