Tatuering !


Den här toksnygga gadden tillhör Maja Ström vars enda tidigare erfarenhet med Gadd och Gaddar var en flört med någon Jonathan Gadd för ett X antal år sedan. "Times They Are A-changin'" är en fantastisk låt av favoriten Bob Dylan, låten innehåller även den bästa texten som någonsin har skrivits alltså är texten idealisk att tatuera. Kunde inte ha gjort det bättre själv.

Man blir ju själv sugen på att gadda sig och jag har tänkt lite på det i helgen och jag har kommit fram till den mest idealiska tatueringen för mig är:


Liksom påminner mig om mitt hem som jag älskar, äkta Gangstastil, står upp för gamla BVG-gänget som sprang runt med attityd och gjorde gatorna osäkra. Peace.




Håll Blicken kvar i skyn // David R.



Frihet . . .


1988 släppte Bruce Springsteen en av de bästa live EP:erna någonsin Chimes of Freedom. Den släpptes i samband med en turné för Amnesty Internationals Universal Declaration of Human Rights som då hade funnits i 40 år. Titeln är tagen från Bob Dylans låt med samma namn som även The Boss gör en cover av. Man blir nästan patriotiskt när de här amerikanerna sjunger om frihet. EP:n avslutas med en av de vackraste versionerna av Bruce Springsteens kanske bästa låt Born To Run. Det är bara Bruce, en gitarr, ett munspel och en fantastisk publik.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Det är ingen idé att gå tillbaka . . .

Idag mailade min lärare ut betyget från Grafisk Form och Foto-kursen och jag lyckades få högsta betyg vilket känns väldigt skönt då jag har funnit den kursen väldigt underhållande och intressant. Jag har följt kurslitteraturens guidelinjer för vad design är samtidigt som jag har försökt att göra något eget av det. För mig handlar inte design om att följa regler, det handlar om att skapa. Så nu är jag klar med höstterminen, det finns ingen idé att gå tillbaka, det är bara att fortsätta framåt.


Tallest Man On Earth är en stor inspirationskälla. Just nu så är han nog den bästa artisten vi har i vårt avlånga land. Gitarren spelar i perfekt harmoni till hans unika röst. Det är fantastiskt hur bra någonting kan låta utan en massa effekter. Jag rekommenderar starkt hans Walk The Line.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



En låt som skriver sig själv . . .

Varje gång jag ska spela någon annans låt, en cover, känns det bara helt fel. Jag är helt oförmögen att få till det. Men varje gång jag spelar en egen låt så känns det bara så rätt och jag vet att det inte finns något annat jag vill hålla på med.
Att sitta där, spela och sjunga samtidigt som man skriver och lyckas väva ihop ord och ackord till en låt är nästan en religös upplevelse.
Inatt lyckades jag pussla ihop en låt som heter Everythings's All Right Tonight. En kort, akustisk, Born To Run-doftande låt som handlar om att komma ur gamla vanor och flytta hemifrån.





Håll blicken kvar i skyn // David R.



Drömmar vi har som barn . . .


Jag köpte den här pärlan igår. Ett fantastiskt livealbum från Noel Gallagher tillsammans med Gem Archer och Terry Kirkbridge. Kanske det bästa samlingsalbumet (delar av) Oasis släppte under 2000-talet. Jag har länge hyllat Noel Gallagher för allt han gör och jag fortsätter här, hans nedtonade, akustiska låtar är bland det bästa som någonsin har framförts live.
Albumet innehåller i stort sett samma material som han och gänget spelade i Paris på Cabaret Sauvage 2006, men utökas med fler låtar bland annat en lugn version av Dont Go Away som låter mycket bättre än den överproducerade versionen på Be Here Now-skivan. Även klassikerna Wonderwall, Don't Look Back in Anger, Talk Tonight och Cast No Shadow spelas i nya versioner. Ibland så vackra att man får tårar i ögonen.
Titeln är tagen från den nostalgiska Oasis-låten Fade Away och släpptes till förmån för Teenage Cancer Trust.




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Man måste dö några gånger innan man kan leva !

Tillbaka i Karlstad efter helgens bravader i Uppsala. Eller jag har varit här sen i måndags då jag med tre timmars sömn, en Super Bowl och en fyra timmars tågresa i ryggen stapplade in på ett seminarium klockan 15.15 och levererade några visa ord. Kände mig nöjd efteråt.

Och nu är äntligen journalistiken över, kändes ändå ganska bra på slutet, det var då jag började lära mig saker liksom. Jag kanske inte fick det sista skrattet men jag fick ett skratt i alla fall.
Så nu går vi äntligen över till nästa kapitel av Den Kalla Staden-sagan, två veckor kvar på den här kursen vi läser nu och imorgon eller på fredag inleds "Go Out With A Bang"-planen. Om jag nu pallar det, har känt mig oinspirerad på sistone men jag ska försöka tagga igång. Låter som att jag skriver det här i varje inlägg!

Nu ska jag ut på en långpromenad och skingra tankarna och lyssna på Arcade Fire. Jag börjar förstå deras storhet och att folk säger att de förnyade hela indegenren.


Jag gör som Fredrik Strage och tipsar om den fantastiska Sprawl 2 (Mountains Beyond Mountains)




Håll blicken kvar i skyn // David R.





Garyboy . . .


Vila i frid, din gud !




Håll blicken kvar i skyn // David R.



Tider som det här !

Stockholm Stadion den 22:a juni kommer det att bli mycket skägg. Inte det negativa "skägg" som Nemo från Kungarna av Tylösand snackar om utan hederligt amerikanskt helskägg med Foo Fighters och Band of Horses samt lite skotsk skägg i och med Biffy Clyros medverkan.

Vilka ska med?




Håll blicken kvar i skyn // David R.



RSS 2.0